BLOG

Kako pridobiti nazaj vozniški izpit ⏐Vodič za povratnike

Ob izgubi vozniškega dovoljenja zaradi hujših prekrškov ali drugih razlogov, se mnogi vozniki soočajo z izzivom ponovne pridobitve dovoljenja. Vozniki povratniki se lahko vrnejo za volan po določenih postopkih, ki zagotavljajo njihovo usposobljenost in varnost na cesti.

Koraki za Povratnike

  1. Kontrolni Zdravstveni Pregled: Prvi korak je obvezen zdravstveni pregled pri specialistu medicine dela, športa in prometa, ki vključuje tudi obisk prometnega psihologa.
  2. Tečaj CPP: Kandidati morajo opraviti tečaj cestnoprometnih predpisov (CPP) v šoli vožnje. 
  3. Izpit iz CPP: Po opravljenem tečaju morate opraviti izpit iz cestnoprometnih predpisov (CPP), ki velja tri leta.
  4. Dodatno Usposabljanje: Opravite dodatno usposabljanje za varno vožnjo in/ali rehabilitacijski program. Pridobljeno potrdilo o opravljenem rehabilitacijskem programu in/ali varni vožnji velja tri mesece.
  5. Praktični Del Usposabljanja: V šoli vožnje Modrivoznik.si morate opraviti praktični del usposabljanja, ki je enak programu za začetnike, v obsegu 20 ur.
  6. Ponovni Vozniški Izpit: Na koncu je potrebno ponovno opraviti praktični del vozniškega izpita pred pristojno izpitno komisijo izpitnega centra, kar zagotavlja, da so povratniki popolnoma pripravljeni za ponovno vožnjo.

Odvzem Vozniškega Dovoljenja

Odvzem vozniškega dovoljenja je pogosto posledica resnih prekrškov. Postopek ponovne pridobitve vključuje zgoraj navedene korake in je zasnovan tako, da zagotavlja celovito preverjanje usposobljenosti voznika.


Rehabilitacijski programi so razdeljeni glede na pretekle ocene zlorabe alkohola, drog ali drugih psihoaktivnih snovi:

  • Edukacijske Delavnice (7 šolskih ur): Za osebe, ki ne sodijo med tiste, ki tvegano in škodljivo pijejo.
  • Psihosocialne Delavnice (17 šolskih ur): Za osebe, ki tvegano in škodljivo pijejo ali zlorabljajo prepovedane droge, psihoaktivna zdravila ali druge psihoaktivne snovi.
  • Program Zdravljenja Odvisnosti: Za osebe, ki so odvisne od alkohola, drog ali drugih psihoaktivnih snovi.

Prijavite se za Program Povratnikov

Pri Modrem Vozniku nudimo celovite programe za povratnike, ki vključujejo vse potrebne korake za ponovno pridobitev vozniškega dovoljenja. Naši izkušeni inštruktorji so tu, da vam pomagajo skozi celoten proces.

ONLINE CPP TEČAJ
Prijavi se na online CPP tečaj!

6-dnevni program predavanj CPP na katerem boste izboljšali svoje znanje o cestno-prometnih predpisih ter postali Modri voznik.

Preberite si še

Voznik začetnik

Kako do izpita B kategorije?

1. Tečaj CPP, zdravniški pregled & prva pomoč Zdravniški pregled Pri zdravniku specialistu za medicino dela, športa in prometa pridobite veljavno zdravniško spričevalo Tečaj

Preberi več
Voznik začetnik

Kdo je voznik začetnik ?

Nasveti za voznike začetnike Kdo je voznik začetnik? Voznik začetnik je oseba, ki vozi motorno vozilo in je stara do 21 let ali ima

Preberi več